Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Generelt er der en række opskrifter, som svampe er kendt for at være fantastiske i. En god sovs er en af dem, hvor svampene virkelig kan være med til at give god smag. I denne omgang laver vi en kantarelsauce, men du kan sagtens basere den på andre svampe. Vi anbefaler at du serverer den over en god bøf. Den passer dog også godt til en omgang pasta, hvis du vil holde det mere simpelt. Hvis du bruger tørrede svampe, skal du huske at udbløde dem inden brug:
Der er få opskrifter med svampe, som er klassikere. Dette er en af dem, og svampene giver altid en sauce fantastisk smag. Du får det bedste resultat med en tør hvidvin uden for meget frugt i smagen. Et godt råd er ikke at bruge for meget citronskal, da det smager meget kraftigt. Den giver dog din sauce en god friskhed. Såfremt du ikke har skalotteløg, kan du udskifte skalotteløget med et almindeligt løg. Du kan sagtens justere opskriften til færre personer ved at nedjustere mængden.
Start med at rense dine kantareller. Der kan let sidde snavs inde i ribberne, og du skal gerne have fjernet så meget som muligt. Steg dem på en pande ved medium varme indtil vandet er trukket ud af svampene og fordampet. Kom smør på panden og steg skalotteløg, hakket timian og hvidløg indtil de er bløde. Dette tager ca. 3 minutter.
Nu kan du komme hvidvin og hønsebouillon på panden og lade det hele koge indtil væsken er reduceret til omkring 1 dl. Så kan du tilføje fløden og lade din sauce simre ved lav varme i 5 – 10 minutter. Du kan justere tykkelsen på din sauce ved at tilføje mere vin eller fløde. Fløden giver en tykkere sovs, og vin giver en tyndere.
Smag din sauce til med citron, salt og peber inden servering. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene