Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Banh Mi sandwich med syltede svampe

En kendt vietnamesisk ret med svampe

Banh mi sandwich med syltede svampe

Denne vietnamesiske sandwich er kendt af de fleste, som har rejst i landet. Du kan godt få den i Danmark, men det er ikke mange steder. En banh mi sandwich består af relativt få ingredienser, men har stadig en rigtig god smag på grund af en god sauce samt smagen fra syltede svampe og grøntsager. Opskriften kræver, at du allerede har syltet dine svampe. Så hvis du gerne vil lave opskriften, start da med at sylte svampe et par dage før. Du kan læse mere om at sylte dine svampe her:

Banh Mi sandwich med syltede svampe

Denne vietnamesiske sandwich kan både laves i en vegetarversion og i en version med kød. Her er brugt svinekød i denne omgang, som passer rigtig godt og giver god smag. I opskriften bruges nakkefilet, som giver en rigtig god smag. Hvis du har andet passende kød kan du sagtens bruge det. Mange har det ikke for godt med koriander, så eventuelt udelad det. Husk at sylte svampene inden du går i gang med opskriften.

Ingredienser

Marinade til kødet

Fremgangsmåde

Kom fiskesauce, soja, olivenolie, hvidløg, forårsløg, sriracha og citrongræs i en blender. Blend til blandingen er flydende og kom marinaden i en skål eller en pose sammen med dit svinekød skåret i mindre stykker. Bland det godt sammen og kom det herefter i køleskabet i ca. 2 timer. Dette lader smagen trække ind i kødet. Nu kan du komme eddike i en gryde sammen med sukker, vand og salt. Lad det koge op og kom gulerødder og radiser i. Det skal kun lige op at koge. Du kan skære gulerødderne i lange stænger og lade radiserne være i skiver. Kom blandingen i en skål og lade det køle af i ca. 1 time.

Når svinekødet er klar skal det steges på en pande eller på grillen. Husk at bruge lidt olie ved stegning. Giv kødet ca. 5 minutter på panden eller 4 minutter på en varm grill. Du kan pensle med mere af marinaden løbende. Kødet må gerne få en god farve, da det smager lækkert i din sandwich.

Skær dine baguettes over og smør dem med et tyndt lag mayonnaise. Fordel så kødet i dem. Kom herefter salat, chili, syltede svampe, agurk, gulerod, og radiser i. Kom frisk koriander på toppen og server med det samme. Velbekomme!

Banh mi sandwich med syltede svampe ingredienser

Banh mi sandwich med syltede svampe opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene