Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Vi har efterhånden kigget på en del forskellige muligheder for at lave toast med svampe. Denne svampetoast er klart en af de bedre, hvis man er til smagen af gedeost. Du kan bruge mange slags svampe til denne opskrift. Du kan sagtens bruge både kantareller og Karl Johan, hvis du har været så heldig at finde dem på din svampejagt.
Denne svampetoast har en mere kraftig smag end mange andre, da gedeost og citron begge giver god smag. Vi har brugt portobello svampe i denne omgang, men du kan sagtens bruge andre vilde svampe til opskriften. Den passer helt perfekt til en god morgenmad i weekenden, hvis du gerne vil forkæle dig selv en smule.
Start med at tage din pande frem og varm den op til medium varme. Kom en lille smule smør og olivenolie på panden. Kom svampe, hvidløg, salt og peber på panden og steg det hele indtil svampene er blevet bløde og har en fin farve.
Kom så balsamico, persille og citronskal på panden og rør det hele rundt. Kom det sidste smør i til sidst og steg det hele et par minutter mere. Du kan vælge at hælde svampeblandingen over på en tallerken og stille den til side. Du kan også sagtens komme brødet på panden de sidste par minutter sammen med blandingen på panden. Tag dit brød og kom en smule olivenolie på begge sider. Kom stykkerne på panden og steg ved god varme, så de bliver lidt sprøde. De er klar efter et par minutter på hver side.
Kom stykker af din gedeost på brødet sammen med de friske spinatblade. Top af med din svampeblanding. Velbekomme!
Her er et sidste billede af opskriften:
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene