Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Svampesæsonen i Danmark ændrer sig i takt med at månederne går. Hvor der i starten oftest kan findes flere rørhatte venter Trompet-Kantarellerne oftest lidt længere med at komme frem i skovene. Når de så endelig kommer frem er der masser af gode muligheder i køkkenet.
Trompet-Kantarel er perfekt til at bruge i en svampesuppe. Den giver supper utrolig meget dybde og du fortryder ikke at bruge dem til dette. Du kan selv tilføje nogle andre ingredienser, hvis du gerne vil. Sherry kan godt undlades, men er med til at give et lille pift til suppen.
Tag en skål op og fyld den med lunkent vand. Kom dine tørrede svampe heri og lad dem udbløde. Det tager ca. 15 -30 minutter før du kan bruge dem i madlavningen. De kan desuden bløde mere up under tilberedning af suppen.
Start med at tage en stor gryde op og kom dit bacon i gryden. Du kan både bruge terne eller skiver, men tern passer bedst. Steg dem under kraftig varme indtil de har fået en god farve. Kom dem herefter over på en tallerken med et stykke køkkenrulle og lad dem ligge. Kom hakket løg og hvidløg i gryden sammen med smør og lad det stege i ca. 5 – 10 minutter. Nu kan du komme bouillon og sherry i gryden og lade det simre.
Efter retten har simret i ca. 10 minutter kan du komme fløde og timian i. Nu kan du lade retten simre indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber før servering. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene