Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
At starte med at samle svampe er et ukendt område for mange. Folk har ofte hørt, at svampe kan være giftige og de tør derfor ikke kaste sig over området. Det kan også være meget forvirrende at skelne mellem alle de forskellige svampe, der til tider ligner hinanden rigtig meget. Disse ting bør dog ikke holde dig fra at tage på svampetur, hvis du har interessen for det. Der er mange måder at begynde på. En af de allerbedste måder er, at deltage i svampeture. Der er lokalforeninger i hele Danmark, som alle arrangerer ture. Turene er mest hyppige i højsæson fra august til oktober, men findes også på andre tidspunkter i løbet af året.
Det kræver ikke særlig meget udstyr at samle svampe. I første omgang kan man sagtens starte med en normal køkkenkniv og en kurv. Hvis man gerne vil en smule mere end det, kan du med fordel investere i:
Shroomi og andre svampesider hjælper til at gøre svampebestemmelse lettere. Det er dog altid en god ide at have en god svampebog derhjemme, hvor man kan lære mere om svampene. Du kan med fordel hente vores app SvampeGuide, som hjælper dig med at bestemme svampene fra din mobil.
Denne er til at skære svampene fri. Mange svampeknive kommer i dag med en lille børste, som gør det lettere at rengøre svampene. Dette behøver du dog ikke, hvis du rengører dem efter du er kommet hjem.
Den bedste kurv må gerne være solid og har plads til en masse svampe. Den skal dog ikke være for stor, da den let bliver træls at gå med i skoven. Der er mange begyndere, som tager plastikposer med i skoven, når der skal samles svampe. Det er dog ikke særlig smart. De blander svampene sammen og maser mange af de små.
Helt generelt kræver det ikke det store at starte med at samle svampe. Du kan finde information omkring svampeture i dit lokalområde på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside.
Held og lykke med at samle svampe!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene