Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Der er mange måder at opbevare svampe på, hvis det skulle ske, at du har samlet flere end du kan spise. En af de bedste er metoder til opbevaring er tørring af svampe. Ved at tørre dine svampe får du mulighed for at konservere dem så længe du vil. Du skal bare sikre dig, at de ligger et tørt sted. Det skal gerne foregå et sted med god varme. Den typiske temperatur som anbefales er 30 – 40 grader celsius. Hvis de ligger/hænger til tørre et koldt sted, kan man risikere, at tørringen tager for lang tid og de derfor går i forrådnelse. Nok så vigtigt det er at svampene ligger et varmt sted, må de heller ikke ligge for varmt. Tørrer man svampene i ovnen må man ikke giver dem mere end 50 grader, da de ellers ikke kan bløde op igen.
Når svampene skal blødes op igen lægges de i koldt vand. Det tager gerne et par timer før de er klar. Du kan eventuelt lægge dem i blød før du tager på arbejde og anvende dem til aftensmaden. Vandet kan du bruge til sovs eller i en suppe.
Held og lykke med din tørring af svampe!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene