Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Den her opskrift er til de dage, hvor du har lyst til noget lækkert. Fyldte champignon med cheddar og bacon kan både bruges til morgenmad, men også som snack til en god fodboldkamp i fjernsynet.
Du kommer ikke til at fortryde denne ret og mange kommer helt sikkert til at spørge efter opskriften. Du kan godt bruge en smule mindre bacon, men hvis den skal være rigtig lækker er bacon vigtigt. Hvis du hellere vil bruge andre krydderier kan du bare gøre det. Paprika passer dog rigtig godt til bacon og cheddar.
Start med at tænde din ovn på 180 grader. Nu kan du rense dine svampe og fjerne stokken fra dem alle. Du kan vrikke let med dem, hvor de ofte selv kommer ud. Det kræver dog tit, at du lige fjerner lidt mere, så der er bedre plads til fyldet. Kom lidt cheddar i svampene, så de er godt fyldte. Tilføj så en smule paprika og timian på toppen for at give dem lidt mere smag.
Kom så to stykker bacon rundt om hver svamp, så de er helt dækket. Du kan godt nøjes med mindre, hvis du synes det bliver for meget. Sørg for at komme et stykke på den ene side og et på den anden lede. Når dit bacon er på svampene har du 4 runde kugler, som er klar til ovnen.
Kom dine svampe i et lille fad og giv dem ca. 20 minutter i ovnen. Det er godt lige at tjekke til dem løbende, så de ikke bliver brændte. Du kan ofte se på dit bacon om de er færdige. Lad dem stå et par minutter før servering, da de er meget varme. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene