Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
I denne omgang er vi nået til en god hovedret, som hele familien vil kunne lide, hvis de er til svampe. Galette med svampe og ricotta er egentlig en ret simpel ret, men den smager fantastisk. I denne omgang har vi brugt en række forskellige svampe. Portobello eller lignende store svampe passer godt, da de er flotte i størrelsen på tærten. Du kan dog sagtens bruge svampe fra naturen såsom champignon og østershatte.
Denne franske tærte passer perfekt til svampe. Du kan bruge alle mulige forskellige slags svampe til denne opskrift. Du kan godt udskifte noget af melet med mere havregryn, men mel giver tærten mere struktur. Du kan godt tilføje nogle andre ingredienser, men den simple opskrift her giver god fokus til svampene med den lækre ricottaost.
Svampefyld
Tærtebund
Start med at rengøre dine svampe og skær dem i passende stykker. Du må gerne lade dem være lidt store. Brug gerne små svampe hele. Skær dit løg i mindre stykker og snit hvidløget fint. Du kan vælge at presse det. Kom det hele på en varm pande med lidt olivenolie indtil løgene er gennemsigtige. Det tager ca. 5 – 10 minutter. Kom så en smule balsamico ved samt salt og peber. Stil panden til side.
Kom din ricottaost i en skål og rør den sammen med parmesan, timian, olivenolie, salt og peber. Det skal bare lige røres sammen, så det er blandet godt.
Nu kan du gå i gang med at lave tærtebunden. Dette tager ikke så lang tid og den behøver ikke køle som andre tærtebunde. Den kan dog sagtens lige hvile i køleskabet lidt. Bland mel og havregryn i en foodprocessor eller i en skål. Kom æg, salt og olivenolie i og bland det hele godt sammen et par minutter i maskinen. Brug mere tid, hvis du laver det i hånden. Dejen skal være ret blød og smidig. Kom dejen ud på et stykke bagepapir og rul den ud. Smør dejen med ricottaost og fordel dit svampefyld udover. Lad der være lidt plads i siderne. Fold så dejen ind over fyldet i alle sider. Du må gerne pensle kanten med æggeblomme og du kan eventuelt drysse lidt havregryn over. Giv tærten 30 minutter i ovnen indtil den har en flot gylden farve.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene