Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Du kan en gang i mellem være heldig nok at finde så mange svampe, at du ikke kan spise dem alle med det samme. Der er mange forskellige måder at konservere svampe på og her viser vi opskriften på Karl Johan smør med de gode svampe. Du kan dog også læse vores andre opskrifter, som viser dig hvordan du tørrer, fryser samt salter svampe.
Det er altid lækkert at have ting i køleskabet, som du kan bruge i mange sammenhænge. Her får du opskriften på smør med Karl Johan, som blandt andet kan bruges på godt brød eller til en bagt kartoffel. Dit smør kan holde sig ca. 3 – 4 uger i køleskabet.
Start med at udbløde dine tørrede svampe i det varme vand. Du kan koge vandet i en elkedel og lad det køle i nogle minutter før du hælder det over svampene. Lad svampene bløde op i ca. 15 minutter. Tag dem herefter op, hak dem fint og sæt dem til side. Gem vandet fra svampene til senere.
Tag en pande frem og smelt de 50 gram smør ved medium varme. Kom herefter hakkede skalotteløg/løg, hvidløg og timian på panden og steg det hele i 3 minutter indtil det er blevet blødere. Kom lidt salt og peber over blandingen. Kom herefter dine Karl Johan svampe på panden og steg det hele i et minut eller to mere. Kom så dit svampevand på panden. Du behøver ikke bruge alt vandet. Lad det hele simre ved lav varme indtil meget af vandet er fordampet.
Kom blandingen i en skål og lad det køle helt. Tag så resten af det bløde smør og kom i skålen sammen med en smule citronsaft. Bland det hele rigtig godt sammen og kom det i en passende kasse/skål. Du kan blandt andet bruge dit smør på et rigtig godt stykke brød. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene