Mac and cheese er en af de mest kendte amerikanske retter. Den er ikke særlig udbredt i Danmark, men den er meget lækker at lave en gang i mellem. Det er dog en ret usund ret og man skal derfor nok ikke spise den alt for ofte. Her er brugt kantarel i opskriften her for at tilføje lidt ekstra god smag. På denne måde får du ikke kun smagen fra osten, men også den gode svampesmag.
Mac and cheese med kantarel
Til denne mac and cheese er der brugt gode kantareller. Du kan dog sagtens skifte den ud med en anden svamp, hvis du har nogle liggende. De fleste svampe vil tilføre noget ekstra til opskriften. Sørg for at bruge gode oste, da det virkelig gør smagen bedre. Modne kraftige oste er rigtig gode, specielt med cheddar.
Ingredienser
- 50 gram friske kantareller eller 20 gram tørrede
- 0,5 liter mælk
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 300 gram revet cheddar (kraftig smag)
- 500 gram macaroni eller en anden pasta
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 200 grader. Tag en gryde med vand og tænd for varmen. Kog din macaroni efter anvisning indtil den er al dente (med bid). Hæld vandet fra og sæt dem til side.
Varm smør i en tykbundet gryde og tilsæt herefter mel mens du pisker kraftigt. Tilsæt en smule ad gangen. Kom så en smule mælk i ad gangen mens du stadig pisker hurtigt. Efter al mælken er kommet i skal det simre ved lav varme i ca. 4-5 minutter indtil det er blevet tykkere.
Kom herefter salt, peber, svampe og revet ost i gryden og rør godt rundt. Gem en smule svampe til toppen. Kom så din pasta i og rør rundt. Kom hele blandingen over i et fad og top af med ost og svampe. Giv blandingen ca. 15 – 20 minutter i ovnen indtil osten har fået en fin brun farve. Server med det samme. Velbekomme!