Lav sprøde østershatte til din suppe eller som snack
Østershatte er meget alsidige i madlavningen. Du kan bruge dem i mange af de klassiske svamperetter, men også som snacks. I denne omgang giver vi en simpel opskrift på østershatte i ovnen, som er et godt tilbehør til andre retter.
Det er ikke altid på panden du får det bedste resultat med dine svampe. Denne opskrift giver dig lækre sprøde østershatte, som kan bruges både på brød, i supper, som tilbehør og på mange andre måder. Du kan godt tilføje nogle andre krydderier, hvis du gerne vil have mere smag. Løgpulver er dog rigtig godt til at tilføre smag. Prøv at anvende svampe af samme størrelse, da de så får en lignende konsistens.
Ingredienser
200 gram østershatte
2 tsk hvidløgspulver / løgpulver
2 spsk olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at tænde din ovn på 180 grader varmluft. Tag nu dine østershatte og rens dem helt for skidt og jord. Hvis du har fundet dem i naturen kan der gemme sig en del jord i lamellerne. Kom svampene i en skål sammen med løgpulver, olivenolie, salt og peber. Vend det hele grundigt, så svampene bliver krydret.
Tag nu en bageplade med bagepapir og fordel svampene ud på bagepladen med lidt plads imellem hver.
Giv svampene 20 – 30 minutter i ovnen indtil de har en fin farve. Kig til dem ind i mellem, så du er sikker på de ikke får for meget. Lad dem køle en smule og brug dem herefter som du ønsker. Velbekomme!
Her kan du se et billede af ingredienserne. Du skal også bruge en smule olivenolie, som er med til at gøre dem sprøde.
Her er et billede mere af det færdige produkt. Du kan se hvordan de har fået en fin farve og er sprøde. Vær opmærksom på stykkerne ikke skal være for små, da de så bliver tørre. Prøv at lave alle svampene en lignende størrelse.