Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
De fleste opskrifter med svampe er bygget op omkring svampenes som smagsgiver til en ret. Du kan dog få rigtig meget ud af svampe som snacks. I denne omgang får du opskriften på Portobello-fritter, som smager fantastisk. Hvis du gerne vil bruge svampe fra naturen er champignonfamilien et godt bud. Du kan se alle svampene i familien her:
Denne opskrift med portobellosvampe er perfekt som snack. Noget af det lækre ved portobello-fritter er, at de gør svampene crunchy. Du kan sagtens skifte nogle af krydderierne ud eller undgå at bruge parmesan. Det giver bare den sidste gode smag og crunch. Server med en god dressing. Det kan eventuelt være en god chili-mayo.
Start med at rense dine portobello svampe og tænde ovnen. Når de er blevet renset kan du skære stokken af dem, hvis den er meget stor. Uden stok kan du skære stykkerne mere som pomfritter. Nu skal du fjerne lamellerne fra svampene. Det letteste er at tage en ske og køre den henover svampene. Så kan du få de bløde lameller af.
Skær nu dine portobello svampe i skiver/pomfritter på langs. Tag 3 skåle frem og kom henholdsvis æg (let pisket), mel og rasp i hver sin skål. Kom dine krydderier og ost ned i skålen med rasp. Nu skal du til lave dine portobello-fritter. Dyp hvert stykke i melen indtil de er dækket. Det skal bare være et tyndt lag. Kom dem herefter over i de piskede æg og til sidst over i rasp-blandingen.
Fordel dem ud på en bradepande med bagepapir og giv dem ca. 12-15 minutter i ovnen indtil de har en let brun farve. Vend dem ca. halvvejs, så de får en god farve på begge sider. Server med en lækker dressing. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene