Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Denne ret er ikke en traditionel pizza som du kender den. Her bruges selve portobellosvampen som pizzaen og dette gør den ideel som en lille forret eller lignende. Portobello pizza er perfekt som forret inden en god middag eller som snack i weekenden. Der er mange store champignonsvampe i den danske natur og mange af disse vil kunne bruges til denne opskrift. Du kan se alle svampe i champignonfamilien her:
Du fortryder ikke at prøve denne ret. Den er rigtig nem at lave og smager rigtig godt. Du kan servere den til alle, som har lyst til at prøve en alternativ pizza med svampe. Du kan eventuelt udskifte mozzarellaost med en anden ost, hvis du har lyst. Opskriften kan desuden tilføres de fleste ting, som du kender fra en normal pizza.
Tænd ovnen på 180 grader med varmluft. Tag en bagerist og kom et stykke bagepapir ovenpå. Du kan fjerne stokken fra svampen, men det behøves ikke. Læg svampene med lamellerne opad på bagepapiret.
Kom lidt olivenolie, salt og peber på svampene. Tag derefter pizzasauce og mozzarellaost og fordel det på hver enkelt svamp. Kom herefter tomat og pepperoni på toppen. Du kan sagtens slutte af med at komme en lille smule mere mozzarellaost på.
Bag svampene i ca. 15 – 20 minutter. Tag dem ud når svampene er blevet bløde og osten er smeltet. Top hver pizza med lidt oregano, når de er taget ud af ovnen. Server med det samme. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene