Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Risotto er en af de allermest kendte opskrifter med svampe. Selve retten er mest baseret på den gode fyldige smag fra risotto ris, som optager smag fra ingredienserne. Den passer perfekt til at udvide med svampe, da de kan give en ekstra god smag. Den er rigtig kendt i Italien, som laver risotto i mange varianter. Til retten her er der brugt rørhatte, som du kan læse mere om her:
Risotto er perfekt til en lækker middag efter en tur i skoven med gode svampefund. I denne opskrift er der brugt Brunstokket Rørhat og Punktstokket Indigo-Rørhat, som begge er gode spisesvampe i Danmark. De giver begge en god konsistens til retten og ekstra smag. Generelt skal Punktstokket Indigo-Rørhat steges i 15 – 20 minutter før den indtages.
Start med at tage en dyb pande op og tænd for blusset. Begynd at snitte rødløg og hvidløg fint. Kom lidt olie på panden og tilføj både rødløg og hvidløg. Lad dem stege i et par minutter og kom så dine snittede svampe ved. Du kan selv bestemme hvor store stykker du gerne vil have. Gem lidt af svampene til toppen ved servering. Efter svampene har fået en smule farve kan du komme dine ris på panden. De må gerne blive stegt i et par minutter før du går videre.
Efter ca. 3 – 4 minutter kan du komme hvidvin i panden og lade retten simre indtil hvidvinen er næsten fordampet. Kom så bouillon på panden lidt ad gangen og lad det hele simre. Dette fortsætter du med indtil risene er kogt. Det tager ca. 15 – 20 minutter. Smag på risene, når du tror, at de er ved at være færdige. De skal gerne stadig have en smule bid.
Nu kan du komme ca. 3/4 af parmesanosten i panden sammen med smør. Du kan eventuelt stege en smule svampe på en anden pande, som kan bruges på toppen af retten. Smag til med salt og peber og server med lidt persille på toppen. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene