Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Karl Johan er en af de bedste spisesvampe i Danmark og hvis man er heldig kan man få et meget stort udbytte, da svampen er stor. Den er dog tit angrebet af insekter eller orme. I denne omgang får du opskriften på en god salat, hvor svampene giver en god smag. Lige nu kan du finde den i stor stil i skovene.
Læs mere om Karl Johan og Sommer Rørhat her:
Denne rødbedesalat giver både en fantastisk flot ret og en god smag. Karl Johan svampene går godt sammen med gedeosten og de røde rødbedeskiver gør den flot at se på. Sørg for at bruge en økologisk citron, da du kan rive en smule af skallen og komme ovenpå salaten før servering.
Der skal både laves selve salaten og en dressing, som kommes hen over. Start med at rense dine rødbeder og kog dem. Du kan selv bestemme om du vil skrælle dem. Det afhænger lidt af hvor meget jord, som sidder på dem. Kom vand i en gryde og få det op og koge. Kog rødbederne i ca. 20 – 40 minutter alt efter størrelsen. Du kan stikke en gaffel i og mærke om de er færdige, hvis den slipper let. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Tag en pande op og lidt olivenolie på panden. Skær dine Karl Johan svampe i mindre stykker og kom dem på panden. Drys en smule salt over dem og lad dem stege i ca. 5 minutter indtil de er blevet blødere. Skær dine rødbeder i tynde skiver og kom dem på en stor tallerken eller et fad. Fordel herefter svampene, gedeost samt solsikkefrø over rødbederne.
Tag en lille skål og bland olivenolie, balsamico og citronsaft. Fordel dressingen ud over salaten. Du må gerne rive en smule af citronskallen og drysse over før servering. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene