Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Ligesom med mange andre svampe egner morkler sig godt til at blive stegt på panden. Her får du en simpel opskrift på smørstegte morkler, som du hurtigt kan lave. Du kan bruge alle de spiselige morkler til at lave opskriften. Du skal dog bare være opmærksom på den giftige forveksling hos morklerne. Denne hedder Almindelig Stenmorkel. Her nævner vi nogle af de spiselige morkler, som du kan gå efter i foråret.
Morklerne er nogle af de bedste spisesvampe i Danmark. Denne opskrift giver dig en hurtig opskrift med rigtig lækker smag. Du kan bruge alle de spiselige morkler til retten. Her er brugt frisk persille, men du kan godt bruge tørret, hvis du har det liggende. Pas på ikke at bruge for meget citronsaft, da smagen er meget stærkt og kan fjerne fokus fra morklerne. Husk at udbløde dine morkler i god tid, hvis de er tørret.
Tag en pande frem og kom olie og smør i. Lad det varme op indtil den har en god varme. Tilføj svampene og steg dem mens du rører godt rundt. Giv dem ca. 4 – 5 minutter indtil de har en god farve. Mens svampene steger kan du hakke dit løg, hvidløg og persille. Tag din citron og pres saften ud indtil du har ca. 1 tsk.
Sænk varmen en smule og tilføj løg og hvidløg. Rør konstant rundt og lad det stege i et par minutter. Kom citronsaft, bouillon samt persille på panden.
Lad det hele simre indtil væsken er reduceret til en cremet sauce. Det tager ca. et par minutter. Riv eventuelt en smule af citronskallen og fordel det ud over dine morkler sammen med en smule af den friske persille. Server med det samme. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene