Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Soyaglaserede shiitake svampe

Let og velsmagende tilbehør til din aftensmad

soyaglaserede shiitake svampe

Man behøver ikke altid bruge lang tid i køkkenet for at få et velsmagende resultat. I denne omgang laver vi en simpel ret med den gode asiatiske spisesvamp. Du kan ikke finde den vildt i Danmark, men du kan købe den både i supermarkedet og i små asiatiske supermarkeder. Dens fasthed gør den lækker i mange opskrifter. Husk at bløde dine svampe op inden brug, hvis de er tørre:

Soyaglaserede shiitake svampe

Denne opskrift er en let og hurtig måde at tilberede dine shiitake svampe som tilbehør til aftensmaden. Du skal kun bruge et par enkelte ingredienser, men har meget smag. Du kan eventuelt servere den til en asiatisk suppe eller salat. Du kan undlade sesamfrø på toppen, hvis du ikke har dem i køkkenet.

Ingredienser

  • 100 gram shiitake svampe
  • 1 dl vand
  • 3 spsk soya
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk sesamfrø

Fremgangsmåde

Tag en pande frem og tænd for varmen. Skær dine shiitake svampe i mindre stykker, men ikke for små. Hvis du bruger tørrede svampe skal du være udblødte inden du starter. Når panden er ved at være varm kan du komme svampene på sammen med soya, brun farin og vand.

Lad det hele simre ved lav varme mens du rører jævnligt rundt. Bliv ved indtil svampene har optaget al væsken. Det bør tage omkring 10 – 15 minutter.

Kom dem over på en tallerken og drys med sesamfrø. Server med det samme. Velbekomme!

soyaglaserede shiitake svampe ingredienser

soyaglaserede shiitake svampe opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene