Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Man behøver ikke altid bruge lang tid i køkkenet for at få et velsmagende resultat. I denne omgang laver vi en simpel ret med den gode asiatiske spisesvamp. Du kan ikke finde den vildt i Danmark, men du kan købe den både i supermarkedet og i små asiatiske supermarkeder. Dens fasthed gør den lækker i mange opskrifter. Husk at bløde dine svampe op inden brug, hvis de er tørre:
Denne opskrift er en let og hurtig måde at tilberede dine shiitake svampe som tilbehør til aftensmaden. Du skal kun bruge et par enkelte ingredienser, men har meget smag. Du kan eventuelt servere den til en asiatisk suppe eller salat. Du kan undlade sesamfrø på toppen, hvis du ikke har dem i køkkenet.
Tag en pande frem og tænd for varmen. Skær dine shiitake svampe i mindre stykker, men ikke for små. Hvis du bruger tørrede svampe skal du være udblødte inden du starter. Når panden er ved at være varm kan du komme svampene på sammen med soya, brun farin og vand.
Lad det hele simre ved lav varme mens du rører jævnligt rundt. Bliv ved indtil svampene har optaget al væsken. Det bør tage omkring 10 – 15 minutter.
Kom dem over på en tallerken og drys med sesamfrø. Server med det samme. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene