Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Der er rigtig mange gode spiselig svampe i skoven. Som regel er svampejægere kun ude efter en håndfuld svampe, når de går i skoven. Det er med god grund, da vi har en meget lang tradition for at spise disse svampe. Disse kan bruges i rigtig mange lækre retter, som nydes i stor stil. En af de mindre kendte opskrifter er svampemel af løghatte. Generelt er løghatte ikke særlig populære at bruge i de danske køkkener. Der er dog gode muligheder for at lave en lækker ret med denne svamp. Det kræver bare lidt forberedelse inden.
En af muligheder er netop at lave den til svampemel. Svampemel kan bruges i en lang række retter. Det kan både bruges som smagsforstærker i gryderetter og supper, men også i andre melblandinger for at give dem en god og anderledes smag.
Du kan læse mere omkring løghatte her, så du ved hvilken svamp du skal kigge efter: Stor Løghat.
For at lave svampemel skal du ikke bruge mange ting, da det er en simpel ret.
Når du har fundet løghatte i skoven skal de gerne tørres inden de kan laves til mel. Du kan læse mere om hvordan du gør det her: Tørring af svampe.
Dette er opskriften på svampemel med løghatte. Du kan selvfølgelig bruge andre svampe eller blande med andre spisesvampe, hvis du har dem liggende i en tør udgave. Følg med herinde på Shroomi for at få andre gode opskrifter med dine svampe.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene