Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Svampe kan bruges i mange retter og ikke bare som tilbehør. I denne ret tilfører de en masse smag og du kan derfor bruge mange forskellige svampe. Alle blandede milde svampe vil være gode i denne tærte med svampe. Vi brugte i denne omgang champignon og en smule østershatte.
Denne opskrift er rigtig god som en let aftensmad til familie eller venner. Brug alle slags blandede svampe og en god ost. Hvis Gruyereost er lidt for dyrt kan du let erstatte den med andre oste. Men gerne en med en del smag, så tærten ikke bliver for kedelig.
Start med at klargøre din tærtedej. Hvis du laver en hjemmelavet skal den være klar her. Stil den til at køle og begynd med de andre ingredienser. Start med at skære svampe i skover og kom på panden sammen med bacon. Mens det steger kan du vaske spinaten og lad den dryppe af. Efter ca. 5 minutter kan du komme spinaten på panden sammen med svampene og stege blandingen indtil spinaten er faldet sammen. Lad det hele køle lidt af.
Alt afhængig af hvilken ost du har købt skal den rives eller skæres groft. Læg den til side mens du pisker æg og mælk. Nu kan du begynde at putte den fyld ned i på tærtebunden. Kom alle ingredienser i, men slut af med osten. Kom salt og peber ned over ingredienserne og hæld så æggeblandingen over.
Bag tærten i ovnen ved 180-200 °C i ca. 20-35 min. Du kan altid tjekke om den er klar ved at stikke en gaffel ned i den og se om æggemassen er flydende. Hvis den ikke er flydende er tærten klar. Server eventuelt med en smule grønt på toppen. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene