Laetiporus sulphureus
Kategori:
Hovporesvampfamilien
Status:
Spiselig
Gode Kendetegn hos Svovlporesvamp
Juni-september – Gamle ege, pile og popler – Frugtlegeme 15-60 cm
Stor og kraftig gul farve
Om Svampen
Svovlporesvamp er en ret almindelig svamp i Danmark, der som ung er en fremragende spisesvamp. Konsistensen er sammenlignet med kylling. Man bør ikke anvende den rå og på ældre eksemplarer skal man holde sig til den bløde kant.
Svampens Struktur
Frugtlegemet er sammmensat af mange lag af hatte. De er typisk 15-60 cm høje, 10-20 cm dybe og et par cm tykke. Det kan variere meget i størrelse og der er fundet eksemplarer på op til 1 meter i højden. Hattene er kraftigt gule i farven, men kan til tider virke mere orangegul. Undersiden af hattene er svovlgule og består af fine porer. Unge eksemplarer er meget bløde i kødet, hvor ældre eksemplarer bliver fibret og til sidst tørrer ind.
Lugt og Smag
Svampen har en syrlig lugt som ung, men denne forsvinder i takt med at svampen bliver ældre.
Vækst
Svovlporesvamp gror både på levende og døde træer og findes typisk på gamle ege, pile og popler. Den kan også en sjælden gang findes på andre løvtræer, såsom ask og bøg. Ofte sidder svampen højt på træet, men den kan sidde alle steder. Svampen er en sommersvamp og findes derfor oftest i juli og august. Der er dog mulighed for at finde frisk eksemplarer ind i september. Man finder den typisk i skove og parker.
Forvekslinger
Generelt gør størrelsen og farven at den er meget svær at forveksle med andre svampe. Specielt hos unge eksemplarer er farven særlig fremtræden, hvilket gør den meget svær at forveksle med andre. Ældre eksemplarer kan i sjældne tilfælde forveksles med andre poresvampe. Svovlporesvamp vil dog som regel beholde partier med tydelige gule farver, som ingen af de andre har i samme omfang.